Strijkinstructies Strijkapplicaties

STRIJKINSTRUCTIEs  STRIJKAPPLICATIES.

Ik stuur ze altijd mee met de order maar wil de strijkinstructies nog wel eens vergeten.

Onder het filmpje de beschrijving hoe strijkapplicaties op item naar wens te strijken.

Het filmpje is door strijkverslaafde klant gemaakt, zoals ze zichzelf noemde.

Strijkinstructies Velours Applicaties

De ondergrond waarop de applicatie wordt aangebracht is het liefst gewassen (zonder wasverzachter) voor een optimaal resultaat. Strijk het oppervlak goed strak. In plaats van eerst te wassen kun je ook het oppervlak eerst even goed strijken om het eventuele beschermingslaagje van een nieuw kledingstuk te verwijderen.

1. Verwarm je strijkijzer tot ongeveer 170-180°C (katoenstand). Geen stoom gebruiken.
Test de warmte van je strijkijzer eventueel eerst, liever te koud dan te heet. Stel je strijkijzer warmer af wanneer het niet goed hecht. Wanneer het doorzichtige folie krimpt of bobbelt, staat je strijkijzer te heet.
2. Leg de applicatie met het folie boven op het materiaal waarop je het aan wilt brengen. De gladde(plakkant) van de velourslaag ligt nu tegen de stof waarop je de applicatie wilt aanbrengen.
3. Pers 15-25 seconden met het strijkijzer op de applicatie. Niet heen en weer bewegen met je strijkijzer.
4. Wacht daarna tot het folie is afgekoeld en verwijder het folie. Wanneer blijkt dat de applicatie niet goed heeft gehecht, het folie niet verwijderen maar nogmaals de vorige stap herhalen.
5. Wanneer het folie is verwijderd, een stukje bakpapier op de applicatie leggen en nogmaals strijken.

Je kan je creatie na opbrengen van de applicatie wassen in de wasmachine tot 6o°C (mits hetgeen waarop je de applicatie hebt aangebracht dat ook aan kan). Geen wasverzachter gebruiken. Mocht je applicatie onverhoopt toch loslaten na het (meerdere malen) wassen, herhaal dan de laatste stap nogmaals.

Geschikt voor 100% katoen, 100% polyester –Pimp-it Shop is niet aansprakelijk voor foutief aangebrachte applicaties – www.pimp-it-shop.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *